שיטת נו פו No Poo

הנהלה | פברואר 20, 2016

מאז ששירז, חברת קהילת מתולתלות, זוכרת את עצמה, השיער שלה היה יבש, גדל לאט והיה מסובך לסידור. לפני כשנה היא עברה לשיטת נו פו (no poo) ומשיער סבוך נולד לו שיער רך, מבריק ומוגדר. איך גם אתן יכולות לגרום לתלתלים שלכן להשתנות מקצה לקצה ואף לחסוך על הדרך כמה אלפי שקלים? המשיכו לקרוא.

No Poo נו פו

מה זה נו פו?

שמפו רגיל, כזה שקונים בפארמים השונים, מסיר את שכבת השומניות הטבעית שעל הקרקפת שלנו, הלא היא- סבום. כתוצאה מכך הקרקפת נוטה לייצר עוד ועוד סבום כדי לאזן את רמת השומניות שעליה. מה שגורם לקרקפת שומנית, קשקשים וגרד. במן מעגל קסמים שכזה, אנו חופפים יותר כדי להסיר את שכבת השומן הזו, בעוד היא חיונית לנו והסרתה גורמת לבנייתה מחדש מהר יותר והרבה יותר ממנה.

פתרון הבעיה כמובן נעוץ בגורם לה – שמפו.

שיטת נו פו דוגלת בהתנזרות משמפו, מרכך, קרמים ובכלל כימיקלים לשיער. עוקבי השיטה מדווחים כי לא רק ששיערם נראה טוב יותר בעקבות המעבר לשיטה, אלא גם שהוקל לחשבון הבנק שלהם ע"י החיסכון שבקניית תכשירי שיער. על הדרך הם גם חסכו מכדור הארץ את הנזקים הסביבתיים שבייצור החומרים הללו.

איך לעקוב אחרי שיטת נו פו?

השיטה המקורית מדברת על שימוש במים בלבד. לעסות את הקרקפת היטב על מנת שהלכלוך יצא ממנה בעת השטיפה וכן להזרים את הדם לקרקפת, להקפיד על פרינינג מדי פעם (נסביר בהמשך) וסה טו. אך הדרך הפשוטה איננה מתאימה לכל אחת ועם חלוף הזמן התפתחו תחליפים טבעיים שונים לשמפו ולמרכך ואף לחומרי עיצוב.




תחליף 1 – חפיפה עם סודה לשתייה. ממיסים כפית של סודה לשתייה עם מים רותחים וממלאים כוס מים. משפשפים את הסודה כעיסה על הקרקפת. אל תצפו לקצף או להרגשה של ריח נהדר, אבל כן תצפו לקרקפת נקיה מלכלוך ושהשומן הטבעי עליה לא הוסר ממנה לחלוטין. את היחס בין הסודה לשתיה והמים תוכלו לשנות בהתאם לצורך, עוקבי השיטה מדגישים כי זה אינדיוידואלי. בנוסף, יש המוותרים על הסודה לשתייה, שלעיתים עלולה לייבש את השיער והקרקפת, ומשתמשים אך ורק ב"מרכך" עליו נסביר כעת. אם אתן בכל זאת בוחרות להשתמש בסודה לשתייה, הקפידו לא להשאיר אותה יותר מדי זמן על השיער.

תחליף 2 – ריכוך בחומץ תפוחים. שיטפו היטב את הסודה לשתיה מהשיער לפני שאתן משתמשות בחומץ התפוחים. חומץ תפוחים מחטה, מבריק ומרכך את השיער ושומר על רמת החומציות. מהלו את החומץ במים ביחס של 1 ל10, מלאו בקבוק ייעודי לכך, והספיגו בקרקפת ובקצוות השיער. גם כאן יחס הכמויות הוא אינדיוידואלי. היזהרו ממגע בעיניים!

מה לגבי הריח אתן שואלות?

ובכן, לחומץ תפוחים יש אכן ריח חזק של חומץ אבל למזלנו הריח מתנדף לחלוטין כאשר השיער מתייבש.

בנוסף, תוכלו להוסיף לתערובת של החומץ עם המים, גם כמה טיפות של שמנים אתריים כמו שמן עץ התה, לבנדר או רוזמרין. לכל שמן אתרי יש חשיבות אחרת, חלקם מונעים נשירה, יובש וחלקם אף עוזרים לנצח כינים, כך שבחרו את השמנים שלכן לפי הצורך.

אחרי המקלחת, אם תרצו, תוכלו לפנק את קצוות השיער בקצת שמן שקדים בשילוב של שמנים אתריים של מנטה ולמון גראס.

והשאלה הקשה: צריך לסרק את התלתלים?

כשם שרוב חברות הקהילה שלנו לא מסתרקות, אינכן חייבות להסתרק בשיטה זו. הפרידו את הקשרים עם האצבעות בזמן שהחומץ על השיער.

בנוסף, מומלץ בשבועות הראשונים של שיטה זו וכן אחת לכמה שבועות בהמשך לעשות "פרינינג".

פרינינג הינו העברת הסבום הטבעי שעל הקרקפת לשאר אזורי השיער. כך ניתן למנוע הצטברות של סבום על הקרקפת והענקת החיוניות שהוא נותן לכל אורך השיערה. אפשר לעשות זאת באמצעות מסרק צפוף או מסרק כינים אך לבעלות שיער מתולתל צפוף יותר מומלץ פשוט לנסות להעביר את החומר עצמו מהקרקפת לשאר חלקי השיער ע"י האצבעות.

התחלתי להשתמש בשיטה ו….. וואלה לא משהו

רגע, רגע!! לקרקפת לוקח זמן להתרגל ולאזן את עצמה מבחינת כמות השמן שהיא צריכה להפריש. תקופת ההסתגלות נמשכת כחודש ולעיתים אף יותר. כדי לראות תוצאות צריך סבלנות!

חשוב להדגיש, השיטה איננה מתאימה לכולן, ובאתר שלנו תוכלו למצוא מגוון שיטות לטיפול בשיער מתולתל. עם זאת אלו שהשיטה אכן מתאימה להן דיווחו על תוצאות נהדרות, שיער בריא, רך ומוגדר!

ניסיתן גם? דווחו לנו!