מיליארד סיניות לא טועות

הנהלה | מרץ 20, 2016

על שטיפה במי אורז כבר שמעתן?
חברת הקהילה שלנו חקרה, ניסתה והגיעה למסקנות שתשאיר אתכן פעורות פה!

מיומנה של "אלזה", דוקטורית לתלתלים.

התחלתי לעקוב לאחרונה אחרי קבוצת "מתולתלות", לאחר שחברה טובה הוסיפה אותי כשסיפרתי לה שאני בעצם מתולתלת 🙂 . סוג של סוד שאני כבר מסתירה מזה עשור. אני לא אוהבת את התמונות שלי מהתקופה המתולתלת, שבמקרה גם חופפת עם תקופת גיל ההתבגרות. זו הייתה תקופה שבה חיפשתי קבלה חברתית אך עם השנים למדתי לקבל את עצמי באהבה. היום, לשמחתי השיער בתהליך שיקום וניסיון לגמילה מוחלטת מפנים, החלקות וללא כימיקליים כלל.

rice

איך משקמים את השיער אחרי שנים של פן והחלקות?

ניסיון החזרה 'בתשובה' הוא כמו תהליך חיפוש עצמי. התהליך החל בביקור במספרה 'טבעית'. במספרה סיפרתי על התהליך שאני עוברת עם השיער וזו הפעם הראשונה שיצאתי ממספרה עם השיער הטבעי שלי, נטול פן. הגעתי הביתה המומה ולא הסכמתי לצאת מהבית, ובאמת לא יצאתי יומיים. לאט לאט ניסיתי לקבל את השיער שלי. התחלתי לשוטט בחנויות טבע ובחנויות תבלינים, למדתי על קוסמטיקה טבעית באינטרנט, עברתי לשמפו של עץ התה (לא מתה על הריח ודי מייבש, אבל בעיניי שווה ניסיון) וניסיתי שמפו רימונים (בעיניי מייבש מאוד), שמפו סרפד (חביב), וגם עברתי לסבוני גוף טבעיים. גיליתי בתקופה הזאת, שכללה מעבר לתזונה בריאה יותר, עולם ומלואו של כל טוב מהטבע!

בחודשים הבאים התנסיתי בהכנת מסכות ביתיות, ולבחון את השפעותיהם של כל מרכיב טבעי על השיער שלי. מה לא ניסיתי? אבוקדו (חביב אך תדאגו שיהיו ממש מבושלים אחרת נגמר באסון בבית), יוגורט (אפקט ריכוך מפתיע אבל קשה להיפטר מהריח הרע שנוצר ממנו), דבש וביצה (דביק ומסריח אבל עושה טוב לשיער). שמן זית כמובן מאז ומתמיד אחד האהובים. הייתה לי תקופת התנסות עם שמן ארגן שגם היה מאוד נעים ונתן מראה שיער יפה ובריא… לימון לבד ולימון בתוך תערובות שמנים אתריים ושמן שקדים, גלייז פשתן (מדהים, רוצו להכין אם עוד לא הכרתן), שמן קוקוס (אחרי שגיליתי אותו אני מתכוונת לזרוק את כל מוצרי הטיפוח שהיו לי בבית החל ממסיר איפור וכלה במסכה מדהימה לשיער וגם לשימוש עם כמה נגיעות עדינות אחרי המקלחת), בקיצור כל מה שנמצא במקרר היה על הראש שלי.




ומה עם No Poo?

התהליך של שיקום השיער המשיך, והחלטתי לנסות את שיטת ה No Poo. כלומר השיטה ללא השמפו. לפני כמה שנים ניסיתי להתחיל כמה פעמים אבל נשברתי די מהר, זה היה מעבר חד מדי משמפו רגיל.

לאחרונה שיתפה אחת מהמתולתלות בקבוצה, מידע בנוגע לשטיפת השיער עם מים שהושרה בהם אורז. מקורה של השיטה בכפר בסין, בו הנשים נוהגות לשטוף את השיער במי אורז. בצורה מפליאה, אורך שיערן כמעט שני מטר!

לאחר ניסוי וטעיה, אני ממליצה להשרות לזמן מה כפי שהייתן משרות את האורז לפני הבישול מאיליו. סננו את המים מהאורז והשתמשו בהם לשטיפת השיער. האפקט מדהים! שיער רך ונעים. אפשר גם להוסיף כמה טיפות של שמן רוזמרין, שמן עץ התה, שמן לבנדר או כל שמן אתרי אחר שאתן אוהבות.

במסגרת הניסויים שלי, ניסיתי להוסיף חצי כוס חליטת רוזמרין עם חצי מי אורז, בעיניי לא היה להיט. והגעתי למסקנה שאצטרך להשתמש בתחליף לשמפו כמו לימון למשל או חומצת תפוחים ואז לשטוף עם מי האורז. עם הזמן אפשר כבר לוותר על התחליף שמפו ולהשתמש רק במי האורז כשטיפה לשיער.

rice2

למה דווקא מי אורז?

למי אורז יש סגולות רבות וויטמינים חיוניים לשיער. בבדיקות מעבדה, מצאו שחלק מהחומרים שמי האורז מפרישים לשיער נספגים ונשארים בשיער. משמע, שטיפה במים אלו היא בריאה ושומרת על השיער ועל הברק שלו. כמו כן מים מתוססים עשירים יותר במינרלים, ויטמין B וויטמין  E וויטמינים נוספים. את ההתססה עצמה יצא לי לנסות אך לא הרגשתי בהבדל מיוחד, והריח לא נעים על השיער.

את מי האורז אפשר להשאיר במקלחת לכמה דקות, ואפשר לשטוף מיד. המים עצמם מאוד טובים גם לעור הפנים. אחרי השטיפה השיער שלי נראה מדהים, התלתלים מוגדרים ומסודרים ולא מתנפחים כבעבר.

אינני יודעת עדיין לאן יוביל התהליך, ואם אצליח לעבור לגמרי ל No Poo שאיתו יגיע המעבר השלם לחזרה לתלתלים. אבל מי יודעת? אני לא הייתי מאמינה שאצליח לכתוב את הטקסט הזה. מעבר לתכשירים הטבעיים והלא טבעיים, חלק מהותי מהשינוי הוא לאהוב גם את השיער עצמו!

רציתי לסיים בתודה לכל הנשים מקבוצת מתולתלות באשר הן, יהודיות, ערביות, דתיות, חילוניות, גברים, חלקות שיער, גליות שיער ומי שלא שם, על זה שיש מרחבים איכותיים בעולם הוירטואלי. ופונה אליכן, צעירות הקבוצה בגילאי ההתבגרות, אני מקווה שאולי עוד תמצאו את הדרך להתאהב בשיער המדהים שלכן ולא להרוס אותו או להתחבא מאחורי פנים והחלקות שרק הורסות את היופי והשיער! ואת הכיס כמובן. מקווה שהרשת החברתית המתולתלת המדהימה תשחרר אותנו מהציפיות החברתיות למודל היופי המתועש שמוכרים לנו, ונדע קודם כל להיות בשלום עם עצמנו ועם הסובבות אותנו.